woensdag 3 september 2014

Grootverzettegenkanker dagboek deel 1

Zondag 31 augustus
Om 7 uur vertrokken wij (Henri, Gymoon,Helga,Edwin en ik) naar Bédoin in Frankrijk. Deze reis wordt gemaakt om vrijdag 5 september de Mont Ventoux te beklimmen en deze sportieve inspanning te laten sponsoren voor KWF Kankerbestrijding (Stichting Mont Ventoux - wwww.grootverzettegenkanker.nl) wij doen mee als Équipe Amis 058.

Zondag dus vroeg vertrokken en de hele rit eigenlijk supergoed op kunnen schieten op één incident na, de gendarmerie vond dat het ook supergoed ging maar net iets te snel. Om half acht s'avonds kwamen wij aan bij onze bungalow met zwembad net even buiten Bédoin aan de voet van de Mont Ventoux.

Maandag 1september
Direct bij de plaatselijke boulangerie brood gehaald, croissants en grande pain en verder bij de Carrefour boodschappen gehaald. Toevallig was er ook markt in het dorp dus ook daar nog even langsgelopen. De middag benut om een lekker opwarmritje te maken van zo'n 28 kilometer. Uiteindelijk na anderhalf uur fietsen,foto's nemen en rond kijken op een terras terecht gekomen. Torte des pommes avec un grande caffee american werd de bestelling. Helaas, helaas voor de vakjury van de Apfelstrudelmeisterschaften kan er een kruis door Bédoins' Grande Café als het gaat om Torte des pommes. De rest van de dag in ons privé zwembad decadent liggen doen en s'avonds alsof we in het casino zaten geblack jacked.

Dinsdag 2 september
De Boulangerie weer bezocht en nog wat kleine boodschappen waaronder de onvermijdelijke spaghetti inkocht om ons vervolgens klaar te maken voor de eerste poging deze week om die vermaledijde Mont Ventoux te beklimmen. Vanuit Bédoin gestart en rustig peddelend de eerste kilometers afgelegd. Op zeker moment ging dat rustig peddelen over in het aloude en wereldberoemde Hollands Harken. Wat een kl... klim. 17 kilometer werd er afgelegd met onderweg percentages van 8, 9 en 10 procent stijging voordat ik aankwam bij Chalet Reynard. Vandaar is het nog 6 kilometer naar de top die relatief eenvoudig zijn. Maar niet vandaag, onze tocht werd hier bruut onderbroken omdat er filmopnames werden gemaakt voor een Nederlandse bioscoopfilm, de kale berg (hoofdrol Wilfried de Jong) en de doorgang daarvoor was versperd. Afdalen werd het dus en met een redelijke snelheid ben ik terug gezoefd naar Bédoin. Terug bij de bungalow direct een duik genomen, vervolgens luieren en de spaghetti vakkundig naar binnen gewerkt. Nu 00:17 oogjes dicht en snaveltjes toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten