zondag 7 september 2014

Grootverzettegenkanker dagboek deel 3

Vrijdag 5 september
Vroeg op staan op de dag van de beklimming. Onrustig gevoel in het lichaam noodzaakt mij om twee keer in heel korte tijd het toilet te bezoeken. Mijn medestrijders zijn ook anders dan anders en het lijkt erop dat iedereen wat gespannen is. Rond kwart over 8 vertrekken wij vanuit Bédoin naar Sault vanwaar de beklimming naar de top van de Mont Ventoux zal worden aangevangen. Om half 10 geeft de voorzitter van de stichting Mont Ventoux het startsein maar eerst wordt een indrukwekkende minuut stilte gehouden door 600 aanwezigen voor de familie en vrienden die een ieder heeft verloren aan kanker. Dan begint de tocht waar wij als team zo naar toegeleefd hebben, een eerste 2 kilometer dalen en dan start toch echt de klim. Met een afwisseling van 2 tot 6% stijging wordt in een rustig tempo koers gezet naar Chalet Reynard. De heftige klim van dinsdag vanuit Bédoin zat ons nog vers in het geheugen waardoor we nu voorbereid waren op het ergste maar gelukkig valt het mee. Eenmaal aangekomen bij Chalet Reynard zijn al 20 van de 26 kilometer afgelegd, met een tweetal verzorgingsposten onderweg was het nog niet heel heftig geweest. Dan komen de laatste 6 kilometer, waar de benen geen rust meer krijgen en stijgingspercentages liggen tussen de 7 en 11%. Rustig klimmen wij als team verder en is het voornamelijk genieten van een fantastisch uitzicht. Met een heerlijke temperatuur en bijna geen wind is het voortreffelijk klimmen op de kale berg. Na 2 uur en 14 minuten klimmen zijn we boven waar een enorme emotionele ontlading plaats heeft. Iedereen heeft zijn verhaal met kanker en iedereen is deze sportieve uitdaging aangegaan met iemand of meerdere iemanden in gedachten. Heftig maar o zo mooi. Na het scoren van het bordje voor een foto en nog wat andere kiekjes kleden wij ons warm aan voor de afdaling. Bij de gedenksteen van Simpson stoppen wij nog even voor een foto een ook bij Chalet Reynard maken we nog een korte stop, een paar kiekjes en een praatje met de vrijwilligers. Dan vervolgen wij de rit terug naar Sault waar wij een heerlijke welverdiende lunch naar binnen werken.
De middag en avond brengen wij door in Montbrun les Bains waar de organisatie een diner en feestavond heeft geregeld voor alle deelnemers.

Zaterdag 6 september
Om 8.15 uur de terugreis aangevangen.  Bijna 14 uren later met twee keer tanken, een lunch en diner en 1300 snelwegkilometers zijn we weer terug in Leeuwarden.

Een zeer geslaagde week voor een zeer goed doel kan ik toevoegen aan mijn herinnering.
Voor diegene die het nog interesseert, de totale sponsoropbrengst van deze actie voor KWF kankerbestrijding zit al op € 575.000,-
Team Equipe Amis heeft ruim €7.500,- opgehaald. Namens het hele team bedanken wij al onze sponsoren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten