donderdag 4 september 2014

Grootverzettegenkanker dagboek deel 2

Woensdag 3 september.
Uitslapen tot 8 uur, bezoekje aan de plaatselijke bakker en lekker ontbijten voordat wij onze ijzeren ros weer bestijgen. Omstreeks half elf is de volledige Equipe startklaar en vertrekken wij voor een herstelritje. Eerst lekker dalen, dan wat vlakke wegen en vervolgens wat vals plat gaan onder onze wielen door. Het wordt een kleine 35 kilometer die wij op ons gemak volbrengen.
S'middags vertrekken wij naar Montbrun les Bains, het dorp waar de organisatie van grootverzettegenkanker zijn kamp heeft opgeslagen. Fietskleding wordt ons hier uitgereikt voor aanstaande vrijdag en de ouders van Edwin verblijven hier. Zij zijn mee als vrijwilligers om hulp aan de organisatie te bieden.  Ook wordt hier door deejees muziek gedraaid en ontstaat al een leuke sfeer. De avond een lekkere BBQ gehad die met vlees van Slagerij Riepma te Giekerk uitstekend genoemd mag worden.

Donderdag 4 september
Een rustdag wat betreft het fietsen.
Vandaag was het de dag van de lopers die namens Stichting Mont Ventoux de kale berg mogen bedwingen. Wij hadden ons voorgenomen om deze mensen bij Chalet Reynard (6km onder de top) te gaan aanmoedigen. Daar aangekomen waren ook de plaatjesdraaiers aanwezig en dat zorgde voor een prachtige sfeer waarbij de emotie bij sommigen duidelijk zichtbaar aanwezig was. De prestatie en het doel worden daar ineens heel duidelijk, strijden tegen kanker. De middag heel rustig gedaan, beetje zwemmen, jeu de ballengooien (of zoiets) en fiets in orde gemaakt. De avond pizza gegeten in Bedoin en het Nederlands elftal zien spelen. Morgenvroeg vertrekken wij kwart voor acht naar de start om dan eindelijk zelf die kale reus te bedwingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten